Pages

Monday, December 23, 2013

Astma : Varför måste du använda Peak Flow Nivåmätning radar



De viktigaste indikationerna på astma är dessutom vanligt i andra större sjukdomar alltså själv diagnostisera inte föreslås . Bara en specialist kan diagnostisera astma och efter det strax efter många tester har tagits .

De mest kända identifierare av astma är :

• väsande

• Kronisk hacka .

• Täthet i midsection

• Andnöd

Med detta sagt , dessa indikationer är dessutom normalt med vissa hjärt lidanden , cystisk fibros , bronkit , överkänslighet och evig obstruktiv aspiratory sjukdom (KOL ) .

Då och då kan en person med extrem astma har en förlamande sjukdom , de är så påverkade av de biverkningar som de inte är utrustade med kapacitet regelbundet på regelbunden förarbete . Lyckligtvis , det enorma antalet astmatiker har biverkningar som är betydligt mjukare . För dessa drabbade en astma strejk mina händer ibland och utnyttjandet av Ventolin Hfa är allt de behöver .

För några få sjuka , kan deras astma vara så extrem att det skulle vara omöjligt att regleras med utnyttjande av en inhalator eller nebulisator och deras biverkningar fortsätter att försämras , halsmusklernakan komma att vara inflammerad till den grad att de har verklig utmaning att andas , de pipande andning , har en snugness i deras midsection , och , avancera en oupphörlig hacka . Poängen när detta händer , gå om sin vardag är otänkbart .

Förutsatt att din sedvanliga läkemedel inte lindra biverkningarna sedan ditt avancemang till en extrem strejk och terapeutisk medling är oftast grundläggande . Eftersom biverkningar försämras din förmåga att andas blir sämre och din kropp tar in mindre syre än den behöver . Utan snabb hjälp det kan vara dödligt .

Vissa individer uthärda sällsynt milda astma anfall och de har förmågan att hantera sina biverkningar genom att använda en inhalator , eller , nebulisator . På uppkomsten av ett överfall en puff eller dusch av astma läkemedel är allt de behöver .

Med allmän användning av en Peak Flow -skärm är det tänkbart att veta i förväg om man antar att du är inställd på att ha en astma anfall .

Utan att inse vad din sedvanliga lunggränsenär , är det inte lätt att veta om du har en extrem astma anfall , En Peak Flow Nivåmätning radar , passande utnyttjas , kommer att ge dig en chans att hålla koll på din standard mått på andnings gräns ; under ett astma bakhåll utnyttjar strömmen nivåmätning radarn ger dig ett mått på din andningskapacitet, och därmed din syrenivå antagning .

I händelse av att din syre inträde är låg kan du lika gärna iväg till kliniken omgående. Ska vi ta en gåskarl på detta i extra objekt ;

Vad är en Peak Flow Nivåmätning radar

En handhållen gadget , en toppströmnivåmätning radar mäter hastigheten på dina andetag ( luft ) med ursprung från lungorna efter att du har suckade mäktigt omedelbart efter helt sniffning . Sammanfattning ström nivåmätning radarsystem är tillgängliga i en blandning av former och storlekar. Conveyable och konkurrenskraftig , dessa apparater är inte svårt att ta med dig vart du än går .

Att hålla register över de effekter - din topputandningsflöde( PEF ) är en bit av en astma administration ordna . Förutsatt att din astma är under kontroll dina avläsningar kommer att vara orubbliga , under förutsättning att de inte är , kan din astma vara sämre .

Hur skulle jag räkna ut mitt bästa topputandningsflöde?

När du börjar använda Peak Flow Nivåmätning radar måste man spela in alla dina avläsningar några gånger varje dag för inte mindre än 2-3 veckor . Kontinuerligt ta dina tester under tiden varje dag och pålitligt ta ditt test innan du använder din Ventolin Hfa inhalator . Ta efter de riktlinjer som följer din nivåmätning radar om det bästa sättet att ta utandningsprov . Det mest häpnadsväckande nummer som du har spelat in under testperioden är din högsta utandningsflöde.

Då och då , under en extrem astma bakhåll det kan tyckas att dina uppgifter har manövrerat eftersom du inte är pipande andning , då snarare , din lung gräns har fått vara så låg att det skulle vara omöjligt gett dig en chans att kikna . Genom att ta din ström takt och kontrastera det med din inspelade högsta hastighet , vet du om att du borde vara på väg bort omgående till helande anläggning. Besvikelse att göra detta kan vara dödligt .

No comments:

Post a Comment